Иван Портних. Търсим варианти и обмисляме възможности за финансиране относно закупуването

...
Иван Портних. Търсим варианти и обмисляме възможности за финансиране относно закупуването
Коментари Харесай

Кметът: Варна има нужда от 70 нови автобуси, търсим варианти за закупуването им

 Иван Портних. 

" Търсим разновидности и обмисляме благоприятни условия за финансиране по отношение на закупуването на нови рейсове за Варна, в това число и европейско такова. Наскоро се включихме в едно обследване на министерството по отношение на нуждите и търсене на благоприятни условия за закупуването на електробуси, Община Варна е част от този план.

Изследваме опциите самото сдружение поетапно да стартира да закупува нови транспортни средства. Имаме общо 85 нови рейса и 30 нови тролейбуса, трябват ни още 70, с цел да можем да кажем, че целият състав е сменен.

В " Градски превоз се прави сериозна промяна. Българският институт за метрология и Национална агенция за приходите сертифицираха билетната система, тъй като знаете,че в края на предходната година имаше промени в закона, което наложи да променим софтуера, с цел да имаме построена система. С други думи, в случай че до момента всяко едно устройство, което продава билети, беше обвързвано с Национална агенция за приходите, в този момент всички тези устройства се свързват със сървър, който кореспондира с Агенцията по приходите.

Ще отнеме време да се приспособява системата, мина и втория тест и имаме потвърдително мнение от двете институции. До дни ще стартираме работа по новата система, а това значи, че там ще напреднем съществено в посока по-голямата част от приходите да стартират да влизат в общинското новоизградено дружество, а Градски превоз да остане оператор, с който да се разплащаме на километър.

Най-общо казано на процедура това ще даде непоклатимост на " Градски превоз " от финансова позиция, тъй като няма да имат отношение по приходната част, а ще са оператор, който ще се грижи за застраховане на услугата и това ще стабилизира финансово предприятието. Правим планове то да може да стартира също закупуването на нови рейсове ", сподели Иван Портних.  

Повече вижте във видето!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР